Excite

Excuses Jeremy Clarkson voor stakers-opmerking

Het is zeker niet voor het is dat hij in opspraak is, maar de woede die Jeremy Clarkson zich ditmaal op de schouders haalde was ook voor hem wat te veel. De Top Gear-presentator liet weten dat stakende Britse ambtenaren "allemaal neergeschoten moeten worden". Voor die opmerking heeft Clarkson nu zijn excuses gemaakt.

Clarkson staakte zelf wekenlang

In het programma The One Show haalde de 51-jarige Engelsman flink uit: "Ze zouden doodgeschoten moeten worden voor de ogen van hun gezinsleden. Zij krijgen een gegarandeerd pensioen terwijl anderen moeten werken voor hun geld," vertaalt bruno.nl de opmerkingen. De omroep BBC bood al eerder haar excuses aan voor het gedrag van Jeremy Clarkson en de boosdoener zelf voegt zich daar nu bij.

"Als de BBC en ik mensen beledigd hebben ben ik zeker bereid me daarvoor te verontschuldigen," zo zei hij tegen Britse media. En dat is maar goed ook, want nieuwsblad.be komt met een opvallende onthulling over de Top Gear presentator: Clarkson zou in zijn tijd als journalist voor de krant Rotherham Advertiser zelf wekenlang gestaakt hebben.

Jeremy Clarkson neerschieten?

"Hoe anders had de wereld er nu uitgezien als de agenten toen hun geweren hadden bovengehaald en de stakers hadden neergeschoten?" vraagt de Britse journalist Richard Thompstone zich terecht af. Dan had Clarkson in 1984 in ieder geval niet The Motoring Press Agency kunnen opstarten, om later de overstap naar het wereldberoemde programma Top Gear te maken. Het enige voordeel voor de presentator zou zijn geweest dat hij in 2008 niet verkozen had kunnen worden in de top 10 van slechtst geklede mannen in Groot-Brittannië.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020