Excite

Explosie bij opnames The Hobbit

Films maken is hard werken en soms erg gevaarlijk. Zo kwam er een stuntman om tijdens de opnames voor de klassieker Top Gun. Ook bij het filmen van The Hobbit is het misgegaan, al viel de schade relatief gezien mee. Bij een explosie raakten twee crewleden gewond.

En het waren nu eens niet de stuntmannen die het meest riskante baantje hadden. De ontploffing vond plaats in een ruimte waar technici bezig waren met het bewerken van beelden. Door de ontploffing liepen de beide heren lichte brandwonden op. Toch werd er door de productie het zekere voor het onzekere genomen en werd het tweetal naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Gelukkig bleek daar al snel dat de verwondingen allerminst levensbedreigend waren en konden ze verder met hun werk.

De opnames van The Hobbit, een prequel op de Lord of the Rings saga, gaan niet zonder slag of stoot. Eerder kwam het project al in gevaar omdat filmstudio MGM financieel in zwaar weer terechtkwam. Ook weigerden een aantal Nieuw-Zeelandse acteurs om verder te werken en brandde er een hele filmstudio vol miniaturen af. Gelukkig is er ook goed nieuws: vorig week zegde Stephen Fry toe om een rol in de fantasyfilm te spelen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020