Excite

Facebook-film The Social Network valt in de prijzen

The Social Network is zondag in Los Angeles tot beste film van 2010 gekroond. Het ging hier nog niet om de prestigieuze Oscars, maar om de LAFCA-awards. In Hollywood worden deze prijzen gezien als indicators voor het winnen van een Oscar, dus de Facebook-film heeft goede zaken gedaan.

De awards werden verdeeld door de Los Angeles Films Critics Association (LAFCA). Naast de award voor beste film ging The Social Network ook aan de haal met prijzen voor de beste regie, het beste scenario en de beste muziek. Regisseur David Fincher en scenario schrijver Aaron Sorkin moesten hun prijs door een gelijk aantal stemmen wel delen.

Hoofdrolspeler Jesse Eisenberg viel niet in de prijzen. Hij moest de prijs voor beste acteur laten aan Colin Firth voor diens rol in The King’s Speech. Opvallende verschijning in het Hollywood-geweld was de Franse film Carlos. Naast een tweede plek achter The Social Network legde de film beslag op de award voor beste buitenlandse film en deelde regisseur Olivier Assayas de prijs voor beste regisseur met Fincher.

De prijs voor beste actrice ging naar een Zuid-Koreaanse. Voor haar rol in de film Mother ontving Kim Hye-ja haar eerste award. De film oogste tijdens het filmfestival van Cannes al veel lof en werd tweede in de categorie beste buitenlandse film. In Hollywood kunnen ze niet wachten tot januari 2011. Dan worden de Oscars weer uitgereikt.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020