Excite

Faithless stopt

De Britse danceformatie Faithless stopt er na vijftien jaar mee. Volgens frontman Maxi Jazz op zijn website is 'het tijd om het boek te sluiten'.

Faithless werd geformeerd rond producer Rollo (echte naam Roland Armstrong), toetsenist/dj Sister Bliss (echte naam Ayalah Bentovim) en rapper/zanger Maxi Jazz (echte naam Maxwell Fraser) met als bassist Aubrey Nunn. Daarnaast maakten producer Jamie Catto en gitarist Dave Randall deel uit van de formatie. Ook zangeres Dido, de zus van Rollo, is op verschillende nummers te horen.

De band scoorde hits met met nummers als 'God is a DJ', 'Insomnia' en 'We come 1'. 'God is a DJ' bereikte in Nederland de eerste plaats in de Top 40. Diverse albums werden later opnieuw uitgebracht. Zo verschenen 'Reverence', 'Sunday 8 PM', en 'No roots' met een bonus-cd met remixen en alternatieve versies van de nummers.

"We hebben ongelooflijke dingen meegemaakt de afgelopen jaren. Het album The Dance Never Ends is voor jullie gemaakt als een bedankje, maar ook als afscheid", aldus Maxi Jazz.

Faithless heeft in Nederland nog een paar optredens gepland staan, waaronder in Groningen en Eindhoven op 24 en 25 maart.

Afbeelding: Flickr account Alterna2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020