Excite

Familie zwangere scholiere duikt onder

Het drama rond het twaalfjarige meisje dat eergisteren beviel van een dochtertje duurt nog steeds voor. Het meisje zelf weigert om te vertellen van wie ze zwanger is en haar familie is inmiddels ondergedoken.

Het gaat om de vader en het broertje van het meisje uit de Groningse wijk Beijum. Eerder berichtte de Telegraaf al dat de vader van het meisje in het verleden veroordeelt was voor kindermisbruik. De man moest samen met zijn zoontje vluchten naar een nabijgelegen verzorgingshuis omdat journalisten hem thuis belaagden.

‘Er was sprake van een extreme run op deze man. Een aantal journalisten is zelfs de woning binnengedrongen om hem te spreken te krijgen,’ zei de Groningse politie tegen RTV Noord.

Ook in het tehuis werd de man lastiggevallen, waarna de politie besloot om de man en zijn zoon naar een geheim adres te verplaatsen. Er is verder geen sprake van politiebescherming.

Het Groningse meisje baarde dinsdag zowel opzien als een kind tijdens een schoolreisje. Zij en iedereen om haar heen zouden niet door hebben gehad dat ze zwanger was. Dinsdag heeft de Kinderbescherming aangifte gedaan van een zedenmisdrijf. Uiteraard is het bezwangeren van een kind onder de 16 bij wet verboden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker LisaW123

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020