Excite

Familiedrama in Reuver

In het Limburgse Reuver heeft donderdag een familiedrama plaatsgevonden. Een vader heeft zijn 3-jarige dochtertje gegijzeld en vermoedelijk vermoord. Dat meldt de burgemeester van het dorp vandaag op een persconferentie met het OM en de politie.

Knuffelen

Het drama begon eerder vandaag toen de gijzelaar, de vader van het meisje, uit onvrede over zijn bezoekregeling met een Uzi-machinepistool en een handgranaat het huis van de ouders van zijn ex binnendrong. De man zou de politie hebben vertelt dat hij slechts een halfuurtje wilde knuffelen met zijn dochtertje. Daarna zou hij naar buiten komen en zich overgeven. Dat was rond het middaguur. Tot 15.00 uur vernam de politie echter niets meer van de man en moesten de diensten optreden.

Kogels

Toen de politie de woning binnenviel, werden op de eerste verdieping de levenloze lichamen aangetroffen van de man en zijn dochtertje. Beiden zijn door kogels om het leven gekomen. Het trapgat was geblokkeerd.

De moeder van het meisje werd eerder op de dag al slachtoffer van haar (ex)vriend. Hij zou op straat om zich heen hebben geschoten, waarna zij gewond op de stoep achterbleef. De vrouw is inmiddels geopereerd aan haar verwondingen en nog niet op de hoogte van het tragische lot van haar dochtertje en haar vader.

Drugs- en geweldverleden

De vermoedelijke dader is een man uit Roermond, geboren in 1969. Hij werd in 2005 veroordeeld voor een delict. De politie kan geen uitspraken over de aard van dit delict, maar de man heeft waarschijnlijk een drugs- en geweldverleden. Het gezin was al in beeld bij verschillende diensten, vanwege de omgang van de vader met zijn 3-jarige kind. Zo zijn er sinds september incidenten van huiselijk geweld gerapporteerd, zo meldt de officier van Justitie tijdens de persconferentie.

Zwarte dag

De burgemeester van Reuver spreekt van een “bijzonder zwarte dag” voor de gemeenschap. Hij vertelde erg mee te leven met de nabestaanden en hun omgeving. In het wijkcentrum van Reuver wordt bewoners vanavond gelegenheid gegeven om de emoties van de gebeurtenissen te verwerken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020