Excite

FBI vraagt puzzelaars om hulp

De FBI heeft puzzelaars om hulp gevraagd bij het oplossen van een moord. Het gaat om een zaak die inmiddels 12 jaar oud is, waarbij een aantal vreemde aantekeningen – ogenschijnlijk in code – aangetroffen werden bij het lichaam. De experts van de FBI komen er zelf niet uit en schakelen daarom de hulp van het publiek in.

De zaak betreft de moord op Ricky McCormick uit juni 1999. Hij werd vermoord en zijn lichaam werd achtergelaten in een veld in St. Louis. De politie ontdekte twee gecodeerde briefjes in zijn broekzak en volgens de FBI zijn dit de enige aanwijzingen met betrekking tot de moord. In de afgelopen jaren is echter niemand erin geslaagd de code te kraken.

De briefjes bevatten in totaal ongeveer 30 regels met gecodeerde tekst. Het lijkt op een willekeurige mix van letters, nummers, haakjes en streepjes. De standaard ontcijfermethoden hebben tot nu toe niet gewerkt. De FBI hoopt dat een frisse blik op de briefjes misschien wel tot een doorbraak kan leiden.

Overigens zijn de briefjes niet achtergelaten door de moordenaar, maar geschreven door het slachtoffer zelf. Volgens zijn familie schreef hij al sinds zijn jeugd gecodeerde briefjes, die niemand kon lezen. Eerder wist een leraar voor een doorbraak te zorgen in de zaak van de Zodiac-moorden in Californië in de jaren 70. Hij loste codes op nadat een zelfde oproep in de krant verscheen, maar de moordenaar is nooit gepakt.

Afbeelding: Flickr account cliff1066

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021