Excite

FC Twente trainer Steve McClaren stapt op

Steve McClaren is opgestapt als trainer en coach van FC Twente. Dat maakte de club dinsdagmiddag bekend via een verklaring van McClaren op de website FC Twente. De 51-jarige trainer maakt hiermee een einde aan een moeilijke periode bij de Tukkers. Dit jaar heeft FC Twente onder McClaren nog geen wedstrijd gewonnen. De verloren ontmoeting met FC Heerenveen afgelopen weekend was de druppel voor de Engelsman.

Verwachtingen

“We spraken over de verwachtingen, over de top 4-ambitie en dat het halen van Europees voetbal altijd een belangrijk doel is,” aldus McClaren. “De afgelopen weken hebben we veel kritiek gekregen, hoewel we in de winterstop nog gedeeld eerste stonden. De recente optredens zorgden voor protest van de fans. Dat zorgde voor extra druk. De gesprekken met het bestuur gingen daar ook over: hoe konden we die druk verlichten? De spelers hebben de steun van de fans nodig. Ik had ook garanties nodig over mijn positie, voor nu en in de toekomst. Ik begreep dat de club die niet kon geven in deze periode. Daarom besloten we dat het 't beste is voor de club dat ik vertrek. Maar ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat het team bij de eerste vier kan eindigen.”

McClaren zelf opgestapt

Steve McClaren is zelf opgestapt bij FC Twente, ondanks dat voorzitter Joop Munsterman maandag nog liet weten achter de oefenmeester te staan. Club en coach hebben geprobeerd om samen een oplossing te vinden voor de negatieve spiraal waarin FC Twente zich bevindt.

Tweede keer

Het was de tweede keer dat McClaren aan de slag ging bij FC Twente. In 2010 behaalde de Tukkers onder zijn begeleiding nog de eerste landstitel in de geschiedenis van de club. Toen het bij FC Twente niet goed ging onder Co Adriaanse, keerde hij begin 2012 terug. Na een goede start ging het de laatste maanden minder. McClaren had bij FC Twente nog een contract tot medio 2014.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021