Excite

Felipe Massa beweegt weer

In eerste instantie zag de crash er niet heel ernstig uit. De formule 1 bolide van Felipe Massa ging rechtdoor de banden in. Vreemd, want het leek alsof de ervaren coureur weinig deed om de botsing te voorkomen. In slowmotion werd het echter al snel duidelijk wat er gebeurde. Een veer van de auto voor hem stuiterde nog over de baan en raakte de ongelukkige Massa tegen de helm. De impact van de gezamenlijke snelheid van 300 kilometer per uur zorgde er voor dat Massa het bewustzijn verloor en de banden in reed. Brazilië hield haar hart vast.

De foto's zagen er gruwelijk uit. Een gapende snee in het hoofd van de bewusteloze Massa deed het ergste vermoeden. De Braziliaan werd onmiddellijk afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar kwam hij weer bij bewustzijn. Immiddels is Massa in staat om zijn handen en benen weer te bewegen. Goed nieuws, want niemand wenst Brazilië na Anton Senna nog een dode Formule 1 coureur toe. Ook goed nieuws voor Massa zelf, uiteraard. Of er ook daadwerkelijk hersenschade is opgetreden die blijvend is, kunnen de artsen nog niet zeggen. Wel melden ze dat Massa weer actief kan communiceren, wat altijd prettig is en veel hoop geeft.

Brazilie houdt van Felipe Massa. Ze hebben de Formule 1 coureur in hun hart gesloten, zoals alleen de Braziliaanse natie dat kan. Met vuur en passie wordt er dan ook al in de Braziliaanse media gemeld dat Massa zeker weer zal rijden in zijn racewagen. Ze willen het zo graag, de Brazilianen. Het zou net zo goed voorbarig kunnen zijn. Dit seizoen komt Massa naar alle waarschijnlijkheid niet meer aan racen toe, afhankelijk van de revalidatie. Het is de emotionele Brazilianen toegewenst dat zij hun held weer snel kunnen bejubelen op het circuit!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020