Excite

Femme van het jaar

Vanaf 25 april kunnen lesbische en biseksuele vrouwen stemmen op hun boegbeeld voor de verkiezing van Femme van het jaar. De Femme van het jaar is een prijs voor iemand die zich inzet voor de lesbische en biseksuele vrouwen en vecht voor de emancipatie hiervoor. De initiatiefnemer van deze wedstrijd is FemFusion, een landelijk platvorm voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Oprichtster Dymphie Verleun zegt: ‘De lesbische en biseksuele cultuur heeft een schrijnend tekort aan rolmodellen. Het lesbische imago snakt naar een make-over.’ Het themalied werd geschreven door zangeres Michelle Courtens, getiteld ‘boobs and brains’. Dymphie Verleun zegt dat dit nummer de lesbische vrouw aan een nieuw imago helpt. Ze zegt ook: ‘Michelle ziet er niet lesbisch uit en moet haar geaardheid vaak verdedigen. In Boobs 'n Brains zingt zij vanuit haar beleving.’

De winnares van Femme van het jaar wordt bekendgemaakt op 20 juni, wat de Roze Zaterdag in Den Haag is. Dit werd donderdag bekend gemaakt door de organisatie. Inschrijven om kans te maken op deze prijs kan via de website Femme 2009. Je kunt ook mensen opgeven waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn. Op de website is tevens het themalied van Michelle Coutrens te horen en kun je de clip bekijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020