Excite

Fergie neemt het op voor Christina Aguilera

Dat Christina Aguilera goed kan zingen weten we allemaal best. Toch was het erg grappig om te zien hoe de blonde zangeres een puinhoop maakte van het Amerikaanse volkslied. Aguilera raakte verstrikt in de tekst en zong van schrik een regel twee keer. Collega-zangeres Fergie stak haar een hart onder de riem.

Het volkslied is in Amerika niet zomaar een deuntje. Aan de andere kant van de oceaan hechten ze daar heel veel waarde aan. Voor aanvang van de American football-finale, de Superbowl, mocht de Christina Aguilera het volkslied zingen. Het is voor een Amerikaanse zanger of zangeres de grootst mogelijke eer the Star-Spangled Banner ten gehoren te mogen brengen bij het meest prestigieuze sportevenement in het toch al sportgekke land.

En daar ging het mis. Het optreden zelf was niet eens zo slecht, maar Christina Aguilera ging al vaker in de fout met de tekst van het volkslied. Fergie, de zangeres van de Black Eyed Peas, heeft wel begrip voor de situatie en flapte er ter ondersteuning een cliché uit: 'Wij zijn ook maar mensen.'

'Het is zo'n groot evenement, de zenuwen nemen de overhand,' zei 35-jarige Fergie tegen Premiere Radio Networks. 'Ze is één van de beste zangeressen van onze tijd en dat kan niemand van haar afpakken,' vervolgde ze haar steunbetuiging. Zingen kan ze inderdaad fantastisch, maar de tekst van haar eigen volkslied uit het hoofd leren gaat Aguilera wat moeilijker af.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alexandre Cardoso

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020