Excite

Festival met deelnemende landen van het Eurovisie Songfestival

Zaterdag werden de nummers voor het Eurovisie Songfestival gepresenteerd in Amsterdam Marcanti. Ongeveer de helft van de deelnemende landen was hier aanwezig. De deelnemers van zo’n 21 landen lieten zichzelf van hun beste kant zien. De speciale avond werd aan elkaar gepraat door Marga Bult en Maggie Mc Neal. Er waren ruim 1400 fans aanwezig. Het optreden wordt voor vele gezien als een laatste repetitie.

De meeste artiesten lieten hun nummer live horen. En dit deden ze ondanks het slecht afgestemde geluid. De Oekraïnse Svetlana Loboda deed na haar optreden nog een stukje acapella. De Nederlandse Toppers, die met het nummer Shine zullen komen op het Songfestival, waren niet aanwezig tijdens deze avond. Ze hadden andere verplichtingen. Het lied van de Servische Marko Kon & Milan Nikolic viel erg in de smaak bij het publiek en er werd snel meegeklapt met de maat van de muziek.

Het publiek mocht na afloop via de SMS aangeven wie ze het beste vonden. Dit was echter verboden door de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Oekraïne kreeg de meeste stemmen van het publiek. Op de tweede plaats kwam de Spaanse Soraya en op de derde plek Chiara uit Malta. Dit zegt echter helemaal niets over de werkelijke uitslag van het Eurovisie Songfestival.

Afbeelding: eurovisionnews.com (Svetlana Loboda)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020