Excite

Festivals afgelast door tekort aan artiesten

Een groot aantal festivalgangers vist dit jaar achter het net. Diverse bekende evenementen zoals Beatstad, Live at Westerpark, Royal Beach Concert en de jaarlijkse zomerconcerten in het Nijmeegse Goffertpark gaan niet door, omdat er niet genoeg artiesten komen. Waarschijnlijk is de huidige economische crisis de oorzaak van het artiestentekort.

"Deze zomer zijn te weinig geschikte artiesten op tournee die een publiek van achttienduizend man en meer kunnen trekken. Helaas hebben we daardoor al onze openluchtconcerten moeten cancelen," treurt een woordvoerster van Mojo deze week in de dagelijkse ochtendkrant Spits.

Onderzoeksbureau EIM denkt de oorzaak te kennen voor de onbeschikbaarheid van een groot aantal artiesten: de huidige economische crisis. "Je neemt als band een enorm risico. Je moet alles zelf financieren, een crew van zo'n honderd man en apparatuur. Daarom slaan ze het misschien even over," laat het bureau in een verklaring aan het Algemeen Dagblad weten.

Eerder deze maand maakte de organisatie van Beatstad al bekend dat het evenement in de toekomst worden verschoven van het laatste weekend in augustus naar een datum eerder in het festivalseizoen. Zo hopen de organisatoren meer kans te maken op het boeken van een grote internationale artiest. Deze artiesten zijn in augustus vaak niet meer op tournee.

Overigens hoeven festivalliefhebbers dit jaar niet helemaal te wanhopen. In Nederland gaan Lowlands en Pinkpop gewoon door. Bovendien zijn er in het buitenland onder meer de grote festivals van Glastonbury en Sziget.

Afbeelding: Flickr, gebruiker DeFries

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021