Excite

Festivals in Nederland

Nederland kent erg veel grote festivals, zoals Pinkpop en Lowlands, die jaarlijks plaatsvinden en vrijwel ieder jaar ook uitverkocht zijn. De organisatie probeert ieder jaar weer met grote namen te komen. Ook groot is het North Sea Jazz Festival, dat volledig gericht is op het jazz-genre. En liefhebbers van Dance muziek kunnen naar Sensation of Dance Valley.

De boeren in het oosten gaan jaarlijks naar de Zwarte Cross, waar niet alleen bands staan, maar ook een echte race gehouden wordt. Wil je liever genieten van wat oudere muziek, dan kun je naar Pinkpop Classics of Bospop gaan, waar niet de artiesten van nu staan, maar juist grote artiesten uit het verleden. Liefhebbers van cabaret gaan naar het Leidse Comedy Festival, waar sowieso de beste nieuwkomer een prijs zal krijgen.

Nog leuker is natuurlijk om gratis naar een festival te gaan. De grootste gratis festivals zijn Parkpop en Appelpop en er komen altijd leuke artiesten. Ook echt de moeite waard is één van de bevrijdingsfestivals, die door heel Nederland worden gehouden. Ieder jaar zijn er een paar artiesten die de eer hebben om met de helikopter mee te gaan, om zo op meerdere festivals tegelijk te staan.

Het maakt niet uit naar welk festival je gaat: er is keuze genoeg. Er is ook altijd wel iets te vinden bij jou in de buurt. Hou goed de aanplakbiljetten en websites van organisaties in de gaten. Ook in lokale kranten zullen dingen staan over festivals bij jou in de buurt.

Afbeelding: Flickr account defries

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021