Excite

Feyenaard sterft langzaam een pijnlijke dood

Het zit Feyenoord niet mee de laatste drie seizoenen. Zevende, zesde en zevende. Het zijn de eindnoteringen van een gevallen topploeg. Dit jaar wilde het opnieuw niet. Ondanks het aantrekken van geteste veteranen en de inbreng van talentvolle jeugd kon de ploeg uit Rotterdam-Zuid het niet bolwerken. Met het verlies tegen NAC in de eigen Kuip, het werd maar liefst 0-4, kon ook deelname aan de Europa League op de buik geschreven worden.

Het rommelt helaas aan alle kanten bij de Rotterdammers. Niet alleen op het veld worden slechte resultaten geboekt. Ook op het bestuurlijk niveau gaan dingen niet zoals gewenst wordt. Besprekingen met een groep investeerders liepen op niets uit, zodat het er op lijkt dat Feyenoord het volgend jaar met weinig geld moet doen. Het ging al niet uitstekend met een normaal budget, maar met een krap budget wordt het helemaal de broekriem aanhalen. De 29.000 verkochte seizoenskaarten voor volgend seizoenen laten wel doorschemeren dat de achterban nog steeds een sprankje hoop heeft.

Hoe diep gaat Feyenoord zakken? Dat vraagt iedereen die de sportieve recessie van de ploeg bekijkt zich af. Mario Been krijgt het als nieuwe trainer zwaar volgend jaar. Toch heeft hij het voordeel dat er waarschijnlijk minder hoge verwachtingen worden gesteld vanuit het Legioen en vanuit het bestuur. De echte renovatie laat waarschijnlijk nog een jaar op zich wachten. Na komend seizoen lopen een aantal grote contracten af en kan Feyenoord zich weer gaan roeren op de spelersmarkt. Tot die tijd is het billen knijpen voor iedereen met een Feyenoordhart.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018