Excite

Feyenoorder Coen Moulijn overleden

Feyenoord-legende Coen Moulijn is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. De voormalig linksbuiten werd op oudejaarsavond al getroffen door een herseninfarct en lag sindsdien in het ziekenhuis. Zijn toestand verslechterde de laatste dagen snel. Moulijn is 73 jaar oud geworden.

Volgens de Rotterdamse club is Coen Moulijn de beste speler die ooit het Feyenoordshirt gedragen heeft. Hij speelde in de jaren ’50, ’60 en '70 voor de club, en mocht ook 38 keer het shirt van Oranje om zijn schouders dragen. In 1970 won Moulijn met Feyenoord de Europa Cup I, en iets later ook de Wereldbeker voor Clubteams.

De vermaarde linksbuiten was razendsnel en technisch erg goed. Volgens zijn oud-ploeggenoot Hans Kraay sr. speelde Moulijn zoals Lionel Messi dat nu doet bij Barcelona. Een echte dribbelkoning dus, die zich niet zoveel aan trok van de aanwijzingen van zijn coach. Hij speelde zijn eigen wedstrijd.

Net als veel generatiegenoten leerde Coen Moulijn het voetballen op straat. Na schooltijd trapte hij steevast een balletje tegen de muur van een fabriekshal. Sinds 1990 staat er een monument bij het ‘muurtje van Moulijn,’ dat wordt gezien als een symbool van het straatvoetbal.

Door een gepland trainingskamp in Oman kan de huidige Feyenoord selectie inclusief coach Mario Been niet aanwezig zijn bij de uitvaart van Moulijn.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021