Excite

FIFA beslist vandaag over WK 2018

Vanochtend om negen uur was het zover: Nederland en België mocht zich voor de laatste keer voor de stemming presenteren als de bestemming voor het WK Voetbal 2018. De twee landen willen vooral een groen en duurzaam WK organiseren.

De presentatie werd gehouden voor de 22 leden van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond FIFA. Aan het eind van de middag zullen zij gaan beslissen wie zich mag gaan verheugen op het WK 2018. Naast Nederland en Belgie zijn ook Spanje en Portugal, Engeland en Rusland nog in de race.

Het lijkt dus het verhaal van David en Goliath. Om voor de geringe omvang van Nederland en België te compenseren, heeft het HollandBelgium Bid een zevental doelen bedacht. Zo willen ze 2018 coaches over de hele wereld gaan opleiden en gaat het een groen en compact WK worden.

De plannen werden nog eens onder de aandacht gebracht door de mensen die er voor moeten gaan zorgen dat wij over acht jaar op de fiets naar een WK-wedstrijd kunnen, te weten Johan Cruijff, Ruud Gullit, Paul van Himst en Jean-Marie Pfaff.

Bijval was er ook van de regeringen van beide landen. Premier Rutte van Nederland en demissionair premier Leterme van België garandeerden dat er aan alle FIFA-eisen voldaan kan worden. “We zijn ook in financieel opzicht sterke landen,” aldus Leterme.

Afbeelding: Flickr, snapeverything

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021