Excite

Fifty Shades doet het goed in Nederlandse bios

  • © Getty Images
Fifty Shades of Grey doet het goed in de Nederlandse bioscopen. De film is in de eerste dagen al een echt kassucces te noemen. De film ging donderdag landelijk in première en op woensdag werd een speciale Ladies Night georganiseerd. Tot en met zaterdag trok de film maar liefst 223.000 bezoekers. 30.000 daarvan bezochten de Ladies Night.

Van alle bioscoopgangers tijdens deze dagen bezochten ongeveer vier op de tien mensen de film Fifty Shades of Grey, naar het gelijknamige boek van E. L. James. Normaal gesproken halen meestal maar drie films in het jaar dit aantal. Onlangs scoorde Gooische Vrouwen wel beter, maar die wist ook wel daadwerkelijk alle records te verbreken.

Het is wel de vraag of het succes van de film ook door blijft zetten. De recensies zijn niet mals en het publiek bestaat vooral uit vrouwen. Daarmee is het wat beperkter dan het publiek voor andere films. De vrouwen komen bovendien vooral in groepen en niet speciaal alleen.

Veel bezoekers kennen het boek al en dat zorgt voor wisselende reacties. De één vindt het logisch dat alles niet té grafisch wordt uitgebeeld, terwijl de ander de film in vergelijking met het boek juist wat soft vindt. Wel blijkt de film heel wat gegiechel los te maken en komt er vooral veel respons uit de zaal op het moment dat Mr. Grey voor het eerst in beeld komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021