Excite

Film Inception kandidaat voor eigen game

De film Inception, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, zou wel eens een eigen videogame kunnen krijgen. Christopher Nolan, de regisseur van zowel deze film als bijvoorbeeld The Dark Knight, heeft aanwijzingen in die richting gegeven.

In een interview met de regisseur gaf hij aan dat hij heel graag een spel zou willen maken met het idee van Inception, waarbij het spel gebaseerd is op de wereld van de film, maar waarbij ook verschillende ideeën gecreëerd worden die ook weer in een nieuwe film gebruikt zouden kunnen worden. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten.

Wel zal het voorlopig nog wel even duren voor het spelletje er komt, als het daadwerkelijk zo ver komt. Als het aan Nolan ligt, is dit iets waar ze pas over een aantal jaar aan gaan werken.

Inception gaat over een groep dieven die inbreken in dromen. Uit die dromen stelen ze informatie en die wordt vervolgens weer misbruikt. De dromenwereld en de realiteit zijn nauw met elkaar verweven en soms is het niet altijd makkelijk om het verschil tussen beiden te zien. Voor de film worden de dromendieven ingezet om een zakenpartner van één van de hoofdrolspelers te bespelen. In de film kwamen al verschillende verwijzingen naar videogames voor, waaronder naar het razend populaire spel Call of Duty: Modern Warfare 2.

Afbeelding: Youtube, inception trailer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020