Excite

Film 'Kill Bin Laden' krijgt happy end

Regisseur Kathryn Bigelow gaat het einde van haar film over Bin Laden aanpassen. De filmmaakster, die een Oscar won voor haar regie in de film The Hurt Locker, had als voorlopige naam 'Kill Bin Laden'. Die titel lijkt inmiddels achterhaald door de realiteit.

De film was dan ook gebaseerd op een eerdere, mislukte poging om de leider van Al Qaeda om te brengen. Afgelopen zondag waagden de Amerikaanse veiligheidsdiensten een nieuwe poging, ditmaal in Abbottabad, Pakistan. De Amerikaanse commandotroepen slaagden glorieus in hun missie, maar konden natuurlijk niet weten dat ze daarmee de titel en het scenario van een splinternieuwe film zouden verknallen.

Kathryn Bigelow had zich voor het script opnieuw verzekerd van de diensten van scenarioschrijver Mark Boal. De voormalig journalist ging ooit mee op een militaire missie naar Irak en gebruikte zijn ervaring daar bij het schrijven van het script voor The Hurt Locker. Nu wacht hem dus de taak om het script voor de nieuwe film van Bigelow over Osama Bin Laden om te buigen.

Het magazine Variety denkt dat het de twee wel gaat lukken om hun film van een happy end te voorzien: "De timing van de dood van Bin Laden is perfect voor Mark Boal: als het langer had geduurd was het heel moeilijk geweest om het script nog aan te passen, maar het project is wel ver genoeg gevorderd om de film op tijd uit te brengen." De regisseuse zelf wilde geen commentaar geven over de ontwikkelingen rondom haar film en de dood van de terroristenleider.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020