Excite

Film The Hunger Games groot succes

The Hunger Games bracht de bioscopen wat ze nodig hadden. In het openingsweekend leverde de film maar liefst 115 dollar op, verdeeld over drie dagen. Het bedrag is een recordopbrengst, maar niet de hoogste sinds aller tijden. Harry Potter and the Deathly Hallows deel 2 (2011) en The Dark Knight (2008) deden het financieel beter in het eerste weekend na de release. Deze beide films waren wel onderdeel van een serie films die al naam had gemaakt.

Recordopbrengst op één dag

The Hunger Games wist het naast een topomzet in het weekend ook te schoppen tot de top vijf van hoogste opbrengsten op één dag ooit. Op de openingsdag afgelopen vrijdag bracht de film 68,5 miljoen dollar op, zo meldt E!Online. Verschillende films van de Harry Potter reeks en de Twilight serie gaan The Hunger Games nog voor op de lijst. Lionsgate, de filmstudio verantwoordelijk voor The Hunger Games, plande al vervolgfilms. Wellicht worden er dan nog meer records gebroken.

The Hunger Games: naar een boek

The Hunger Games is een film naar het gelijknamige boek van Suzanne Collins uit een serie van drie delen. In het Nederlands is de roman vertaalt als De Hongerspelen. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, in een vrijstaat in Amerika. Het landje heeft een eigen bestuur onder de naam Het Capitool, dat met harde hand regeert over twaalf provinciën. De straatarme bewoners van het land moeten voor een televisieprogramma elk jaar twee kinderen uitzenden, die tegen elkaar vechten tot de dood erop volgt. De overlevende is de winnaar van de Hongerspelen. De film is ook al in de Nederlandse bioscopen te zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020