Excite

FIOD graaft crimineel fortuin op met schatkaart

  • © Getty Images
De FIOD, de opsporingsdienst van de Belasting, kreeg deze week te maken met een wel heel bijzondere klus. Dankzij een echte schatkaart wist de speciale dienst een heuse schat op te graven. Het gaat om het vermoedelijk criminele fortuin van een 52-jarige man die in Waalwijk woont. In totaal werd er maar liefst 180.000 euro opgegraven.

De FIOD had de man op de radar staan vanwege een onderzoek rondom witwassen. Hiervoor deed de dienst maandag een inval in de woning van de man. Daarbij werd een bijzondere plattegrond aangetroffen, met daarop verschillende bedragen. Daarnaast zaten er foto's van een bos bij. Toen de FIOD besloot te gaan zoeken in een nabijgelegen bos, werden op verschillende plekken plastic kokers met daarin geld opgegraven.

De volgende dag, dinsdag, is de FIOD vervolgens weer naar de woning gegaan. Er werd namelijk gedacht dat de verdachte ook nog een koker geld in zijn tuin had opgegraven en vervolgens weer op een andere plek begraven had. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. De verdachte heeft aangegeven waar hij de koker herbegraven had, zodat ook dat bedrag in beslag kon worden genomen.

Daarnaast wist de FIOD nog 8000 euro te vinden in het huis van de verdachte. Naast dit contante geldbedrag werden ook spullen gevonden die nodig zijn voor hennepteelt, twee auto's en 500 liter dieselolie. Al deze spullen zijn in beslag genomen. De man bleek ook in het bezit te zijn van twee vuurwapens. Die zijn eveneens in beslag genomen. Wat nu uiteindelijk de aanklacht zal zijn tegen de man is nog niet duidelijk, dat moet nader onderzoek uitwijzen. In ieder geval is de kans groot dat hij niet alleen terecht zal moeten staan voor witwassen, maar mogelijk ook voor vuurwapenbezit en hennepteelt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020