Excite

Fobie voor flitspalen

Hoewel mijnheer Gant een ervaren rijder is en nooit een bekeuring heeft gehad, wordt hij doodsbang als hij een flitspaal ziet, meldt The Telegraph. Daardoor maakt hij vaak rechtsomkeer of rijdt hij kilometers om om aan de flitspaal te ontkomen. Mijnheer Gant moet per week zo'n 700 kilometer rijden en maakt zich constant zorgen of hij niet al dan niet terecht geflitst zal worden. Hij overschrijdt namelijk nooit de maximale snelheid.

De 41-jarige Brit zei: "Elke keer als ik zo'n flitspaal voorbij rijd begin, begin ik mij zorgen te maken over wat zou kunnen gebeuren als ik een bekeuring kreeg: zou ik mijn baan verliezen? wat zouden de gevolgen zijn voor mijn familie? Ironisch genoeg heb ik nog nooit een bon gehad en heb ik absoluut een hekel aan mensen die te snel rijden. Ik sta volledig achter het principe van flitspalen. Mijn vrouw zegt dat ik altijd voorzichtig rij."

Op de vraag of dit plotseling was begonnen, antwoordde Mr Gant: "Er was geen specifiek moment waarop deze fobie begon of dat ik doorkreeg dat dit echt uit ging groeien tot een groot probleem. Het is erg moeilijk uit te leggen aan de mensen. Als je zegt dat je bang bent van spinnen begrijpen ze het, maar schrik voor flitspalen, daar kan niemand zich iets bij voorstellen".

De dienst die verantwoordelijk is voor flitspalen in Groot-Brittannië heeft de man onlangs uitgenodigd voor een gesprek en om te demonstreren dat de flitspalen uiterst nauwkeurig te werk gaan en er dus geen reden is om aan te nemen dat hij onterecht geflitst wordt.

Net geen fobie voor flitspalen maar vermijd je toch liever boetes? Blijf op de hoogte van flitscontrole met Excite Verkeersinformatie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021