Excite

Foo Fighters: drukke baasjes

Na een pauze van zo'n vier jaar brengen de Foo Fighters half april twee nieuwe albums uit. En alsof ze wat goed willen maken, ging deze week op het SXSW-filmfestival in het Amerikaanse Austen de documentaire 'Foo Fighters: Back and Forth' in première.

Op 12 april verschijnt 'Wasting Light’. Het zevende studio-album is geproduceerd door Butch Vig, die ook tekende voor Nirvana’s ‘Nevermind’. De eerst single ‘Rope’ is trouwens al even uit, net als een clip voor ‘White Limo’.

Behalve het album ‘Wasting Light’ brengt de band volgende maand een coveralbum uit: ‘Medium Rare’. Daarop staan nummers van klassieke rockalbums als 'Band on the Run' van Paul McCartney & Wings, 'Darling Nikki' van Prince, 'Baker Street' van Gerry Rafferty en 'Have A Cigar' van Pink Floyd.

En of dat allemaal niet genoeg is, werkten Dave Grohl en de zijnen ook mee aan een livealbum van David Bowie, samen met onder meer Lou Reed, Robert Smith van The Cure en Sonic Youth. En is er de documentaire 'Back and Forth'. De band omschrijft in een interview met de Hollywood Reporter het werkstuk van documentairemaker James Moll als 'The Dumb and Dumber of rock docs'.

Moll kreeg de beschikking over een archief aan filmopnamen dat zestien jaar beslaat en volgde de band ook een poosje. Het resultaat komt op 5 april uit. Op maandag 13 juni is Foo Fighters de afsluiter van Pinkpop.

Afbeelding: Flickr, gebruiker flimsical

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018