Excite

Foo Fighters nemen nieuw album op met Nirvana-collega

Krist Novoselic, de bassist van Nirvana, voegt zich bij oud bandmaatje Dave Grohl en zijn band, de Foo Fighters, om samen een nieuw album op te nemen. Het album zal geproduceerd worden door de legendarische drummer Butch Vig, die zelf speelde in Garbage én voor Nirvana al het album Nevermind produceerde.

Voor de Foo Fighters is dit het eerste album in lange tijd. In 2007 brachten zij voor het laatst een cd uit, genaamd Echoes, Silence, Patience and Grace. Het nieuwe album staat gepland voor volgend jaar. Dit is hetzelfde jaar waarin de 20ste verjaardag van Nevermind gevierd zal worden.

Het is wel even de vraag hoe de Foo Fighters door zullen gaan. Zij hebben namelijk zelf al een bassist, Nate Mendel. Die speelt de laatste tijd echter weer veel met zijn oude band. De kans bestaat dan ook dat hij niet terug komt. Voor nu houdt de band het er echter op dat Novoselic alleen een gastrol vervult en dat Mendel gewoon in de Foo Fighters blijft.

Het nieuwe album zal veertien nummers bevatten en wordt de zwaarste cd die de groep ooit gemaakt heeft. Op de cd komt ook een gastoptreden voor van Bob Mould. Van de opnames wordt een documentaire gemaakt en die zal waarschijnlijk ook voor het grote publiek uitgebracht worden. Mogelijk in combinatie met de cd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker free-ers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019