Excite

Fortuna Sittard toch opgenomen in Jupiler League

Fortuna Sittard heeft het niet makkelijk de laatste tijd. Na de successen van halverwege jaren '90 speelt de club al weer een tijdje mee in de Jupiler League. Een fusie met Roda JC kaatste keihard af en Fortuna Sittard leek op een faillissement af te stevenen. Omdat de Limburgers geen plan van aanpak konden presenteren om de economische malaise op te lossen, besloot de KNVB Fortuna Sittard geen licentie te geven om profvoetbal te spelen in het seizoen 2009-2010. Fortuna Sittard ging daar tegenin, waarna de rechter besloot dat de uitspraak van de KNVB niet correct was.

KNVB voldeed volgens de rechter namelijk niet aan de procedure waaraan het intrekken van een licentie profvoetbal moet voldoen. Volgens de voetbalbond kon Fortuna Sittard niet op tijd een sluitende begroting presteren. De voorzieningenrechter besloot echter anders, nadat de Stichting Trots op Fortuna een kort geding had aangespannen. De rechter besloot dat de KNVB tekort geschoten was, omdat er geen aanmaning was gestuurd om op tijd het plan van aanpak op te sturen. De rechter verplichte de bond om de licentieprocedure opnieuw te doorlopen.

De KNVB heeft besloten om niet opnieuw de licentieprocedure aan te gaan met Fortuna Sittard. Goed nieuws voor de liefhebbers van de club, alsmede de spelers en de Stichting Trots op Fortuna. De KNVB besluit het vonnis dus niet aan te vechten. Wel komt dat wellicht nog in een later stadium. Tevens was de KNVB gelijk druk bezig met het opstellen van een nieuw conceptprogramma voor de Jupiler League. In het eerdere concept was Fortuna Sittard namelijk nog niet opgenomen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020