Excite

7 moeilijkst opvoedbare honden

Honden zijn over het algemeen lief en echt de beste vrienden van mensen. Ze geven veel liefde en genegenheid en stellen zelfs hun leven in de waagschaal om hun eigenaars te beschermen. Maar niet alle honden hebben makkelijke karakters. Er zijn rassen die echt moeilijk hanteerbaar zijn. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Foto: Getty Images

Amerikaanse Pitbull

De Amerikaanse Pitbull heeft te maken met het stereotype van een agressieve en zelfs gevaarlijke hond. Dat is niet altijd zo; het kan juist het perfecte huisdier worden. Helaas is de hond in het verleden gebruikt voor hondengevechten, met het ultieme doel om ze de meest agressieve honden ooit te maken. Je hebt dus best wat tijd en energie nodig om ze vriendelijk en sociaal te maken.

Foto: Getty Images

Rottweiler

Als ze hun potentiële omvang bereiken, dan kunnen Rottweilers er echt gemeen en eng uitzien. Pluspunt: ze zetten hun leven voor hun eigenaars in de waagschaal. Ze zijn loyaal en erg beschermend richting hun baasjes. Dat kan weer een probleem vormen voor andere mensen. Ze moeten dus goed getraind worden voor wat betreft het gedrag ten opzichte van mensen buiten hun familiekring.

Foto: Getty Images

Siberische Husky

De Siberische Husky is ontzettend schattig, dankzij de prachtige vacht. Het is echter ook een werkhond en een jager. Je moet dus tijd en energie steken in het trainen van deze hond. Anders gaat hij zich misdragen als hij zich verveeld.

Foto: Getty Images

Duitse herder

Duitse herders zijn slimme honden en het is niet vreemd dat de politie ze in het veld gebruikt. Onderschat niet hoe slim deze honden zijn en ze onthouden het ook altijd als ze niet goed behandeld zijn. Dan nemen ze vroeg of laat wraak! Het komt voor dat deze honden hun eigenaars aanvallen. En daarom zijn ze lastig te trainen; je moet er veel tijd in steken als je wilt dat ze zich goed gedragen.

Foto: Getty Images

Beagles

Ze zijn moeilijk te trainen. Beagles zijn klein en hebben veel energie. Daarom is het noodzakelijk om ze in een open ruimte te laten spelen. Daarnaast worden ze snel dik als ze niet genoeg in beweging zijn. Tot slot blaffen ze uitzonderlijk veel; dat kan ook nog een probleem vormen voor de buren.

Foto: Getty Images

Bullmastiff

Dit hondenras kan groot worden: tot zo'n 70 kilo. Daarnaast kwijlen ze veel, waardoor het lastig is om deze hond in een kleine ruimte, zoals een flat, op te laten groeien. De bullmastif staat ook bekend als vriendelijk en lief, maar geeft soms teveel aandacht en verwondt daarmee de eigenaar. Denk je dus aan het nemen van een bullmastif? Zorg er dan voor dat je de tijd hebt om deze te trainen.

Foto: Getty Images

Chow Chow

Chow Chows zijn natuurlijk ontzettend schattig, met hun pluizige vacht. Ze zijn echter ook koppig en willen domineren. Bovendien hebben ze een behoorlijk humeur en zijn ze ongehoorzaam. Chow Chows hebben aandacht nodig en worden ook wel jaloers. Verzorging is ook een dingetje, aangezien de vacht dagelijks geborsteld moet worden.

Foto: Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020