Excite

8 dingen waarvan je niet wist dat ze gerecycled konden worden

We kunnen heel veel dingen recyclen, denk bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbaar plastic. Breng ze naar je gemeentewerf.

Foto - Wikimedia Commons

Batterijen komen heel vaak bij het afval terecht. Ze zijn echter erg giftig, dus moeten op speciale wijze worden afgevoerd. Koop daarna voortaan liever oplaadbare batterijen en bespaar geld en spaar het milieu.

Foto - Wikimedia Commons

Gebruikte kleding kun je afgeven bij een kringloopwinkel in de buurt. Er zijn veel mensen die deze kleding kunnen gebruiken. Ruilen met vrienden kan natuurlijk ook!

Photo - Wikimedia Commons

Een bril die je niet meer nodig hebt kun je bij je kringloopwinkel kwijt. De glazen kunnen gebruikt worden voor mensen die zelf geen nieuw paar kunnen betalen.

Foto - Wikimedia Commons

Wat doe je met een telefoon die je niet meer gebruikt? Doneren aan een plaatselijke vrijwilligersorganisatie die hem geeft aan mensen zonder telefoon!

Foto - Wikimedia Commons

Gebruikte elektronica kan ook aan een liefdadigheidsorganisatie gegeven worden. Ook in het recyclingcentrum zijn ze daar blij mee.

Foto - Wikimedia Commons

Zelfs sportschoenen die je niet meer wilt gebruiken of te klein zijn geworden kun je recyclen via de kledingcontainer. Dan worden ze door anderen gebruikt of worden er nieuwe producten van gemaakt.

Foto - Wikimedia Commons

Kartonnen dozen moet je opnieuw gebruiken. Je kunt ze aan de kerk geven of aan mensen die gaan verhuizen.

Foto - Wikimedia Commons

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021