Excite

8 films die beschuldigd zijn van plagiaat

Roger Corman simply verruilde de grote witte haai gewoon voor andere bloeddorstige vissen, b.v. van Jaws naar Piranhas.

Foto: Twitter

The Incredibles uit 2004 lijkt wel ontzettend veel op Marvel's Fantastic Four.

Foto: Twitter

James Cameron's Avatar, die in 2009 uitkwam, lijkt wel heel veel op films als Dances With Wolves, Pocahontas en Ferngully: The Last Rainforest.

Foto: Twitter

Herinner je je Jack Nicholson nog in The Shining? Als je echt een filmfan bent, dan zul je weten dat je de scène waarin hij "Here's Johnny' roept afkomstig is uit de stomme film The Phantom Carriage.

Foto: Twitter

Het verhaal en specifieke vechtscènes uit Quentin Tarantino's Kill Bill zouden afkomstig zijn uit de Japanse thriller Lady Snowblood die in 1973 uitkwam.

Foto: Twitter

Bram Stoker's Dracula is al veel gekopieerd. Horrorfilm Nosferatu, die in 1922 uitkwam, was de meest beruchte. Regisseur F.W. Murnau veranderde de titel, maar het plot en de verhaallijn waren hetzelfde. De erfgenamen van Stoker klaagden hem aan wegens schending van het auteursrecht.

Foto: Twitter

Denk jij ook dat Pixar's Up uit 2009 een originele film is? De student-filmmakers van Above Then Beyond uit 2050 zullen het hier niet mee eens zijn.

Foto: Twitter

Tot slot: The Fast and the Furious is een kaskraker, maar zou eigenlijk een kopie zijn van de klassieker Point Break uit 1991.

Foto: Twitter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020