Excite

Frans oorlogsschip aangevallen door piraten

Het is niet makkelijk om een Somalische piraat te zijn. Hard werken, lange dagen en de kans dat je het leven er bij laat. En dat allemaal voor een buit die je moet delen met een compleet dorp. Niet cool. Een opleiding tot piraat is niet voorhanden, dat is logisch. Een goede piraat word je in de praktijk. Maar dat gaat natuurlijk niet altijd vlekkeloos...

Somalische piraten dachten midden in de nacht, op zo'n 460 kilometer uit de Somalische kust, een mooi koopvaardijschip te zien. Met Kalashnikovs werd het vuur geopend op het schip. Helaas voor de piraten was het geen koopvaardijschip, maar het Franse oorlogsschip La Somme. Op de La Somme huist het opperbevel van de Franse strijdkrachten voor de Indische Oceaan. Foutje, bedankt.

Een van de twee bootjes kon worden ingerekend door de Franse oorlogsbodem. Vijf blunderende Somalische piraten konden worden ingerekend. Het andere bootje wist te ontkomen. Niemand raakte gewond tijdens de schermutselingen, dus eind goed, al goed, zo lijkt het. Uiteraard moet dit gebeuren als nieuw scenario worden opgenomen in de Piratensimulator in de trainingskampen in Somalie. Wel zo handig.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018