Excite

Frans tweetal steelt ziekenwagen

Stank voor dank. Twee lichtgewonden die naar een ziekenhuis in het Belgische Dendermonde waren gebracht, gingen er vandoor met een ziekenwagen.

Het tweetal was woensdag betrokken bij een verkeersongeval in Sint Niklaas. Ze werden naar het ziekenhuis vervoerd, waar de ernst van hun verwondingen behoorlijk bleek mee te vallen. Wel kwam de ware aard van het olijke duo naar voren. Ze stalen een handtasje van een receptioniste en vluchten naar buiten.

Gelukkig stond daar een ambulance te wachten. De dappere dodo´s twijfelden geen moment en stapten direct in om zich uit de voeten te maken. Uiteraard was het niet moeilijk om een duidelijk signalement te verspreiden, en ze werden dan ook snel gepakt. Volgens de rechtbank in Dendermonde ging het om twee dertigjarige Fransen.

Niet alleen in België zijn ziekenauto’s een gewild voertuig voor autodieven. Een week eerder werd ook al een ambulance gestolen in het Brabantse Reusel. Twee ziekenbroeders waren daar een huis binnen gegaan om iemand te helpen.

Om snel weg te kunnen wanneer het een ernstig geval was, lieten ze hun ambulance met de motor draaiend voor het huis staan. Dit plan pakte averechts uit, want toen zij weer buiten kwamen was de ambulance verdwenen. Later werd de ziekenwagen leeg aangetroffen in Bladel.

Afbeelding: Flickr, gebruiker gwire

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020