Excite

Franse Spiderman beklimt hoogste gebouw ter wereld

Hij staat wel bekend als de ‘echte’ Spiderman. De Fransman Alain Robert houdt er wel hele stoere hobby’s op na. Gisteren beklom hij het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai.

Het koste de Fransman iets meer dan zes uur om het gebouw te beklimmen, dat met zijn 828 meter een behoorlijk eindje in de lucht steekt. Normaal gesproken heeft Robert een broertje dood aan veiligheid en klimt hij zonder harnas, maar dat vonden de organisatoren dit keer niet zo’n goed idee. De 48-jarige durfal moest dit keer een touw en een tuigje gebruiken.

Robert vind het fijner om slechts gewapend met zijn blote handen en klimschoenen gebouwen te overwinnen, maar hij snapt ook heel goed dat dat niet altijd mogelijk is, omdat een klimmer die zijn dood tegemoet stort nauwelijks goede marketing voor een gebouw te noemen is.

‘Ik begrijp het. Weet je, dit gebouw is een icoon. Ze zijn dus best bezorgd over mijn persoonlijke veiligheid, maar ze houden ook rekening met hun Burj Khalifa.’

Inmiddels heeft de Franse klipgeit al meer dan 70 wolkenkrabbers beklommen, waaronder het Empire State Building in New York en de Petronas-toren in Kuala Lumpur. In 2004 bedwong hij Taipei 101 in Taiwan, wat toen gold als ’s werelds hoogste gebouw.

Afbeelding: Flickr, gebruiker shiny things

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018