Excite

Freddie Mercury: 18 jaar dood en toch springlevend!

Freddie Mercury, de legendarische leadzanger van Queen mag vandaag al 18 jaar dood zijn, in veel opzichten is hij nog springlevend. Ook zijn 18e sterfdag wordt overal ter wereld weer herdacht.

Freddie, die eigenlijk Farrukh Bulsara heet, wordt onder andere geëerd door de inwoners van Feltham in west Londen, waar hij vanaf zijn zestiende woonde. Deze jaren worden nu herdacht door middel van een permanente herdenkingsplaat. Deze herdenkingsplaat wordt geplaatst op het belangrijkste plein van het winkelcentrum in Feltham en is zijn eerste herdenkingsplaat in het Verenigd Koninkrijk. Bij de onthulling zullen Freddie’s moeder, zijn zus, Brian May en Roger Taylor aanwezig zijn. Een tributeband zal een optreden verzorgen.

Verder zal zaterdagnacht (onze tijd) op BBC2 het legendarische kerstconcert uit 1975 worden uitgezonden. Dit concert werd destijds op kerstavond in het Londense Hammersmith Odeon gehouden.

Hoewel hij voor een groot deel bepalend was voor de uitstraling van Queen, was Freddie Mercury natuurlijk niet de complete band. De overgebleven bandleden, bassist John Deacon, gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben na de dood van Freddie nog een aantal stukken samen (af)gemaakt, waaronder het nummer No-One But You (Only The Good Die Young) en het album Made In Heaven. Sindsdien heeft John Deacon zich helemaal teruggetrokken uit de muziekbusiness. Roger Taylor en Brian May maakten vorig jaar nog een succesvolle tournee met Paul Rodgers, naar aanleiding van het album The Cosmos Rocks.

Op dit moment ziet Brian May een samenwerking met Led Zeppelin-zanger Robert Plant wel zitten en Roger Taylor overweegt om samen met Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins op tournee te gaan. En zo krijgt Freddie met zijn opmerkelijke uitspraak uit ’86 toch nog wel een beetje gelijk: ‘Four old ladies are still rockin’ away’.

Afbeelding: Flickr account kentarotakizawa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020