Excite

Freddie Mercury als rockicoon springlevend

Het is een veel gezien fenomeen: artiesten die na hun dood nog groter worden dan ze tijdens hun leven waren. Van Vincent van Gogh tot Kurt Kobain en rapper Tupac, allemaal werden ze nog beroemder toen ze het leven lieten. Volgens de biograaf van Freddie Mercury hoort de overleden Queen zanger daar ook bij.

Duetten met Michael Jackson

"De mens stierf, maar op dat moment werd hij ook opnieuw geboren als het rockicoon dat hij vandaag de dag is. Ik ben er zeker van dat Queen niet zo groot zou zijn geweest als Freddie niet dood was gegaan," aldus Lesley-Ann Jones op nos.nl over Freddie Mercury. Het boek van Jones kwam deze maand uit en ze denkt dat de band Queen, die nog steeds bestaat, alleen maar groter kan worden.

De zanger van Queen nam voor zijn dood nog een aantal duetten op met de eveneens overleden Michael Jackson. Deze duetten moeten nog uitgebracht worden en zullen de populariteit van Mercury en Queen een extra duw geven. Daarnaast toert de 'Queen Extravaganza' door Amerika en komt er ook nog een film uit over Freddie Mercury. In die film wordt de rol van de Queen voorman vertolkt door Sacha Baron Cohen, bekend van zijn typetjes Borat en Bruno. Lesley-Ann Jones denkt dat al die aandacht de populariteit van Queen alleen maar zal doen toenemen.

Bohemian Rhapsody

In 1971 begon Queen met Freddie Mercury, Brian May, Tim Staffell en John Deacon aan een opmars. Met het nummer Killer Queen brak het viertal drie jaar later door bij het grote publiek en sindsdien was de band niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Het absolute hoogtepunt bereikte Queen met het nummer Bohemian Rhapsody. Door velen wordt dit nummer nog steeds gezien als het beste nummer in de popgeschiedenis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020