Excite

Frisse start voor Madiwodovrijdagshow

Jarenlang was Paul de Leeuw het wonderkind van de Publieke Omroep. Wat de komiek ook aanraakte, het veranderde stante pede in goud. Met de Madiwodovrijdagshow lijkt het echter maar niet te lukken. In een laatste poging het programma te redden is het format aangepast. Sidekick Filemon Wesselink gaat het land in om verslag te doen, terwijl De Leeuw de presentatie vanuit de studio verzorgt.

‘Van de brand in Moerdijk tot de rode loper van een galapremière. Ik ga op geheel eigen wijze mijn bijdrage leveren,' zei Wesselink in het Algemeen Dagblad. Verder wordt het Journaal op 3 geïntegreerd in het programma en wordt het geheel van muziek voorzien door een vijfkoppige huisband.

Het gaat slecht met de kijkcijfers van het amusementsprogramma. Ook lijkt de keuze van sidekicks lang niet altijd even gelukkig uit te pakken. Zo was de chemie tussen De Leeuw en ex-schaatser Erben Wennemars zo goed als afwezig, waarop laatstgenoemde besloot zijn heil ergens anders te zoeken. ‘Ik wil dingen doen die dichter bij mezelf staan,' lichtte Wennemars in september toe.

Ook oud-presentator van het Rad van Fortuin Hans van der Togt heeft het geprobeerd bij de show. Ook hij legde het bijltje er vroegtijdig bij neer. ‘In mijn rubriek zou ik berichten over de roddelbladen, maar dat is niet zo uitgepakt. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan,’ Aldus Van der Togt in oktober.

Ondanks de perikelen heeft Paul de Leeuw er nog steeds zin in. ‘In onze winterstop hebben we keihard gewerkt om de Madiwodo met frisse elementen te verrijken. We willen de leukste latenight show van Nederland 3 worden,’ zei de grappenmaker.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020