Excite

Froome wint Tour de France

Chris Froome won dit weekend de jubileumeditie van de Tour de France. De Brit tekende in Parijs voor de honderste editie van de Tour de France. De finale werd zondagavond verreden op de Champs-Elysées, maar toen was al duidelijk dat de eindzege van Froome niet meer in gevaar zou komen.

Podiumplaats

Chris Froome besloot de Tour de France met ruim vier minuten voorsprong op de nummer twee van het klassement Nairo Quintana uit Colombia. Quintana pakte ook de winst in het bergklassement (bolletjestrui) en in het jongerenklassement (witte trui). De 23-jarige Colombiaan maakte bijzonder veel indruk in de zware Alpenritten. Hij werd in het algemeen klassement op de voet gevolgd door de Spanjaard Joaquim Rodriguez, die zichzelf in de laatste rit nog een podiumplaats verwierf ten koste van zijn landgenoot Alberto Contador. De groene trui van het puntenklassement ging naar de Slowaakse sprinter Peter Sagan.

Nederlanders

De Nederlanders waren dit jaar volop aanwezig in de Tour de France. Bauke Mollema werd knap zesde van het klassement. Hij was de beste Nederlander in deze editie van de wielerronde. Laurens ten Dam verloor in de laatste rit nog wat tijd op zijn directe concurrentie, en eindigde als dertiende in het eindklassement.

Team Belkin

Bram Tankink, collega van de beste Nederlanders bij team Belkin, noemt deze editie van de Tour de France de beste Tour die hij ooit heeft meegemaakt. "Het hele team heeft het fantastisch gedaan. We hebben Nederland blij en trots gemaakt. Dat is voor mij erg belangrijk," vertelt Tankink. "Dit was onze eerste ronde als Team Belkin en we hebben er onmiddellijk een succes van gemaakt. Een droomstart dus."

Froome

Voorlopig zijn de Nederlanders in iede rgeval nog niet af van de snelle Chris Froome. De in Kenia opgegroeide wielrenner laat weten dat hij ook de aankomende jaren mee zal strijden om de gele trui. "Ik weet niet wat de toekomst zal brengen, maar eigenlijk zit ik pas net in de sport. Dit is mijn zesde seizoen als prof. Hoewel ik de afgelopen jaren in relatief korte tijd veel progressie heb geboekt, weiger ik te geloven dat ik geen vooruitgang meer kan boeken."

"Ik denk dat ik in bijna elk onderdeel van het wielrennen nog verbeteringen kan aanbrengen. Van het tijdrijden tot het dalen. Maar ik wil volgend jaar vooral beter voorbereid zijn voor de hectiek en de verplichtingen die het geel met zich meebrengen."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020