Excite

Fu Bingli heeft de sterkste vingers ter wereld!

Kung fu master Fu Bingli heeft bewezen dat hij de sterkste vingers ter wereld heeft. Hij deed dit door een wereldrecord neer te zetten in het opdrukken op één vinger. Daarnaast kan Fu Bingli zonder problemen ondersteboven op één vinger staan.

Deze kracht komt Fu Bingli niet zomaar aanwaaien: hij traint al vanaf zijn zevende. Daardoor heeft hij nu in zijn ene wijsvinger evenveel kracht als een ander in een heel lichaam. Maandag kwam Fu Bingli in het nieuws toen hij een gooi deed naar een Guinness World Record en hierin slaagde: hij vestigde het wereldrecord van 12 keer opdrukken op één vinger.

De commissie van het Guinnes Book of Records maakt op het moment overuren in Azië. Vorige week meldde Khagendra Thapa Magar uit Nepal al dat hij op zijn 18e verjaardag het liefst officieel erkend wilde worden als de kleinste man ter wereld. Hij is net een centimeter of 12 korter dan de huidige recordhouder en wacht op het moment nog op de officiële toewijzing van zijn nieuwe titel. Dit was niet de enige wens van Khagendra; hij wil het liefst ook een vrouw vinden die net als hem ook erg klein is.

In Nepal is Khagendra een echte beroemdheid. Volgens zijn familieleden was hij voorbestemd voor grootse dingen en dit recordhouderschap zou prima in dat idee passen. Politici in Nepal hebben zijn aanmelding voor het Guinness World Record gesteund.

Afbeelding: CEN/EUROPICS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020