Excite

G20 heeft puik plan om de economie te redden

In Londen wordt op dit moment door de G20 gesproken over de redding van de wereld. Dat is nodig, want de economie ligt momenteel met een flinke bronchitis op bed. Komt goed, de machtige en wijze mannen (en vrouwen) van de G20 hebben een puik plan klaar liggen om de economie weer te genezen. Het plan kost een biljoen dollar.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft 750 miljard dollar gekregen (ruim 550 miljard euro) om landen die op het punt staan failliet te gaan bij te springen. De G20-landen hebben ook 250 miljard belooft aan handelskredieten. Nederland en Spanje, geen lid van de G20, doen daarbij ook een duit in het zakje. Op die manier hopen de G20 dus de wereld te redden van financiële ondergang.

De beurzen raakten opgewonden van de plannen in Londen. De AEX ging bijvoorbeeld pardoes 5,1 procent omhoog. Vreugde! Minder goed nieuws voor financiële grootmachten zijn de plannen om banken en topsalarissen in de teugels te gooien, zodat toekomstige economische wanorde voorkomen kan worden. Alle regeringsleiders kloppen zichzelf inmiddels op de schouders vanwege deze historische top.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020