Excite

Gaasvliegjes verhinderen operaties

Voorlopig geen operaties in de noodoperatiekamers van het ziekenhuis in Lelystad. Gisterenmiddag werden er gaasvliegjes ontdekt in de voorbereidingsruimte. Die vlogen rond de hoofden van het personeel, die daardoor onmogelijk aan de geplande operatie konden beginnen. Dat werd gemeld door een woordvoerster van het ziekenhuis.

Hoogstwaarschijnlijk waren de eitjes van de gaasvliegjes al aanwezig bij de bouw van de gaasvliegjes eind 2008. Zodra het warmer wordt, krijgen de vliegjes kans om actief te worden. Intussen is daarom een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat de getroffen kamer met insecticiden zal behandelen. Daarna zal onderzocht worden waar de gaasvliegjes precies vandaan komen. De twee operatiekamers zullen volledig ontsmet worden. Hoe lang dit zal duren, is op dit moment nog niet bekend.

De dringendste operaties die in deze twee kamers gepland waren, zijn verplaatst naar de andere vestiging van het ziekenhuis in Emmeloord. Andere operaties konden uitgesteld worden. De eigenaar van het ziekenhuis, MC Groep, heeft zo elk risico uitgesloten.

Onder de vorige eigenaar, Ijsselmeerziekenhuizen, waren de oorspronkelijke operatiekamers gesloten door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit werd gedaan wegens de slechte luchtkwaliteit in de kamers. Grote financiële problemen waren het gevolg, waardoor MC Groep het ziekenhuis heeft overgenomen. Nu de noodoperatiekamers ook gesloten zijn, moet uitgeweken worden naar de andere vestiging.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020