Excite

Garnalenijs tegen de hitte

Door de aanhoudende hitte in de Braziliaanse staat São Paulo, breiden de ijssalons hun assortiment uit met onder andere de nieuwe smaken "garnaal" en "moqueca", wat een traditioneel Braziliaans visgerecht is. De ijsconsumptie is op dit moment zo enorm, dat een uitbreiding van het assortiment aan smaken als goyave met kaas, Paranoten en Tapioca wel haast noodzakelijk wordt.

"We verkopen met dit warme weer veel meer, de verkoop ligt zeker 30% of 40% boven het gemiddelde", zegt Sandra, zaakvoerder van ijssalon Mil Frutas. Een nieuw experiment is gebaseerd op het  pimpelpaarse drakenfruit of pitaya. Deze vrucht groeit aan verschillende soorten cactussen. Het paarse ijs met zwarte puntjes blijkt meteen een succes te zijn, vooral bij jonge kinderen die de andere ijssoorten niet eens meer zien staan.

Ook hartige en zoute ijssoorten zijn aan hun opmars aan het maken na het "Vierde Kampioenschap voor Hartige Ijssmaken" dat elk jaar in januari in Italië georganiseerd wordt. Volgens Meester Ijsschepper Frederico Samora passen gorgonzola-ijs, garnalenijs en visijs uitstekend bij een warme maaltijd. "Dit soort ijs is niet gewoon een bevroren saus, maar is echt verrassend romig, terwijl het toch lichtverteerbaar blijft," zegt Frederico. Een bijkomend voordeel is dat het het hele jaar door gegeten kan worden. Frederico is overtuigd van het succes dat dit ijs zal hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020