Excite

Geen dunne lichamen in Vogue

The Health Initiative noemt het modetijdschrift het pact om geen modellen jonger dan 16 in te huren. Ook modellen die te dun zijn of er uit zien alsof ze een eetstoornis hebben kunnen een job bij de Vogue op hun buik schrijven. Op deze manier wil Vogue bijdragen aan een positief lichaamsbeeld in de modellenwereld en bij lezers. Modellenbureaus die expres te jonge meiden naar Vogue sturen zullen geen opdrachten meer krijgen en voorafgaand aan de klus worden de identiteitsbewijzen van de modellen gecontroleerd.

Mentorsysteem

De 19 Vogue hoofdredacteuren, waaronder Emmanuelle Alt (Frankrijk), Karin Swerink (Nederland), Franca Sozzani (Italië) en Anna Wintour (Verenigde Staten) willen tevens een mentorprogramma opzetten waarbij modellen wordt geleerd hoe ze voor zichzelf moeten zorgen onder begeleiding van een ervaren model. Ook de arbeidsvoorwaarden van de modellen wordt verbeterd: Vogue zal bij hun eigen backstage zorgen voor voldoende privacy en een ruime keuze uit gezonde maaltijden. Tevens wordt er beter gelet op de werktijden.

Te kleine maten

Om de actie te steunen roepen de Vogue hoofdredacteuren modeontwerpers en modehuizen op om geen onrealistisch kleine maten als samples te maken. Dit zou het aantal modellen die in deze kleding past namelijk zeer beperken. De minimaatjes kunnen juist eetstoornissen in de hand werken, omdat modellen alles zouden willen doen om in de kleinste kledingmaten te passen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021