Excite

Geen grotere vliegtuigstoelen KLM

De KLM is niet van plan om het beleid aan te passen voor mensen die vanwege hun overgewicht niet in een vliegtuigstoeltje passen. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij dinsdag laten weten als reactie op de ophef die is ontstaan nadat een dikke vrouw de reis werd geweigerd. De vrouw overleed kort na het incident.

200 kilo

Het voorval vond plaats in oktober, toen de Amerikaanse vrouw vanuit Hongarije terug wilde reizen naar haar thuisland. Zowel de KLM, Delta Airlines en Lufthansa kregen het niet voor elkaar om de vrouw van bijna 200 kilo aan boord te hijsen. Naar verluid overleed de vrouw, omdat ze niet naar de Verenigde Staten kon voor medische zorg. Volgens een woordvoerder van de KLM is was het een extreme situatie. “Er is echt alles aan gedaan om haar toch mee te nemen, maar na overleg met andere maatschappijen bleek het niet mogelijk. Dit is echter een heel uitzonderlijk geval.”

Schadeclaim

Verschillende Amerikaanse media berichtten vandaag dat de echtgenoot van de vrouw een schadeclaim wil indienen tegen alle luchtvaartmaatschappijen die zijn vrouw geweigerd hebben. KLM stelt dinsdag dat er nog geen aanklacht is ontvangen.

KLM standaard

Vliegtuigen van KLM hebben standaard een breedte van 43 centimeter in de economy class en 50 centimeter in de business class. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om een tweede stoel te kopen tegen een tarief van 75% van de normale prijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021