Excite

Geen onderzoek naar Madonna door FBI

Madonna heeft laten weten dat er op dit moment geen FBI-onderzoek naar haar loopt. Dat zou ook gelden voor de liefdadigheidsinstelling die zij in Malawi steunt. De zangeres reageert op geruchten die de laatste dagen vooral op blogs de ronde deden.

Via een woordvoerder laat ze weten dat ze het jammer vindt dat er mensen zijn die negatieve dingen zeggen over Raising Malawi en Madonna, terwijl die niet juist zijn. Ook geeft ze aan dat ze zich blijft richten op de hulp aan kinderen in Malawi. De FBI heeft niet gereageerd op de geruchten, maar ook niet op de verklaring van Madonna.

Madonna zet zich al enkele jaren in voor Malawi en wist verschillende beroemdheden zo ver te krijgen dat ze geld doneerden. Voor dat geld wilde Madonna een luxe meisjesschool laten bouwen. Zelf investeerde ze ook verschillende miljoenen in het project en adopteerde ze twee kinderen uit het land, David en Mercy.

Het project kwam onder vuur te liggen toen Madonna ontdekte dat er meer dan drie miljoen was uitgegeven aan advies, salarissen, nieuwe auto’s, lidmaatschap van een golfclub en architecten. De directeur en een aantal medewerkers van het project werden ontslagen en het geld dat bedoeld was voor de bouw van de school wordt nu aan andere liefdadigheidsprojecten in het land gestoken.

Afbeelding: Flickr account david_shankbone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020