Excite

Geen optreden Lady Gaga in Indonesië

Van de Indonesische autoriteiten mag zangeres Lady Gaga niet optreden in het land. Het concert dat zou plaatsvinden op 3 juni gaat niet door, omdat gevreesd wordt dat “met haar sexy kleding en dansbewegingen de islamitische zeden ondermijnt en de jeugd corrumpeert.” De mededeling is een enorme teleurstelling voor de Indonesische fans van Lady Gaga. De 52.000 kaarten voor het concert was binnen twee uur zo goed als uitverkocht. De organisator van het concert is diep teleurgesteld en wil geen commentaar geven.

Fysieke bedreiging

De beslissing om het concert af te gelasten lijkt volgens persbureau AP te zijn genomen onder druk van streng islamitische groepen. Radicale islamisten hebben actie gevoerd tegen de komst van Lady Gaga. Volgens diverse Indonesische media is Lady Gaga de vulgair om haar show te geven. E r werden zelfs anoniem bedreigingen geuit dat de Born This Way-zangeres “fysiek zou worden aangepakt” als ze voet aan de grond zou zetten in Jakarta. Volgens een groepering mag de zangeres “haar satanische geloof” niet verspreiden in het land. “Ze is heel gevaarlijk.”

Teleurstelling

De Aziatische tour van Lady Gaga is tot zover een groot succes geweest. In Korea was de minimumleeftijd 18 jaar, onder druk van een conservatieve partij. Mariska Renata, een Indonesische fan die twee kaarten voor het concert had, is teleurgesteld over de beslissing: “Buigen voor de religieuze onruststokers geeft hen alleen maar meer macht. We zijn volwassen genoeg om onze persoonlijke en morele waarden te scheiden van die van de kunst en cultuur.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020