Excite

Geen Radio 538 koninginnedagfeest

Na elf jaar trouwe dienst komt er dit jaar geen groot koninginnedagfeest in Amsterdam. Organisator Radio 538 kon niet overeenkomen met de Gemeente Amsterdam over de toegangscontrole tot het feest.

Van Museumplein naar de RAI

Het koninginnedagfeest werd voorheen gehouden op het Museumplein in Amsterdam en trok jaarlijks zo'n 800.000 bezoekers. De Gemeente Amsterdam besloot om geen grote feesten meer in de binnenstad te organiseren in verband met de massaliteit en veiligheid in de stad. Daarom zou het koninginnedagfeest moeten verhuizen naar de Amsterdamse RAI.

Toegangskaarten

Maar Radio 538 en de Gemeente Amsterdam konden geen overeenstemming vinden met betrekking tot de nodige toegangscontrole. De gemeente achtte het noodzakelijk om een vorm van toegangscontrole te houden. Radio 538 aan de andere kant was daar niet voor te porren, omdat het koninginnedagfeest een echt volksfeest dient te zijn.

Een ander feest dan misschien?

Om toch niet alles in duigen te laten vallen, denkt Radio 538 wel na over andere mogelijkheden. In de Volkskrant laat Jan-Willem Brüggenwirth van Radio 538 weten na te willen denken over een nieuw concept.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020