Excite

Geen signeersessie voor Blair

Al eerder was Blair in het Ierse Dublin, waar hij bij aankomst eieren en schoenen naar zijn hoofd gesmeten kreeg. De demonstranten die achter deze actie zaten wilden hiermee duidelijk maken dat ze het niet eens waren met de invasie van Groot-Brittannië in Irak.

Volgens Blair is zijn angst voor schoenen of rotte eieren niet de voornaamste reden om de signeersessie af te zeggen. ‘Het houden van de signeersessie kan onnodige kosten en gedoe met zich meebrengen,’ aldus de oud-premier. Het kostenplaatje lijkt dus veel mee te spelen.

Een andere reden kan zijn dat de negatieve pers tot nog toe geen invloed lijkt te hebben op de verkoop van het boek. Tony Blair heeft met ‘A journey’, zijn memoires, al bijna vijf miljoen verdiend. Een royaal voorschot, en waarschijnlijk zijn de royalties ook niet mis. Het boek beschrijft het beleid dat Blair tussen 1997 en 2007 voerde als premier van het Verenigd Koninkrijk.

Om de verkoop van het boek tegen te gaan zijn al diverse acties verzonnen. Zo roepen Facebook-gebruikers op om het boek in boekhandels stiekem te verplaatsen naar de afdeling ‘misdaad'. Voor boeken geldt echter dat negatieve publiciteit nieuwsgierig maakt. Of de signeersessie dus doorgaat of niet, ‘A Journey’ zal hoe dan ook hoog in de verkooplijsten komen te staan.

Afbeelding: Flickr, World Economic Forum World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020