Excite

Geen Toppers in finale Songfestival

Gisterenavond vond de halve finale van het Eurovisie Songfestival en Nederland behoorde niet tot de tien landen die door mogen naar de finale. Shine liet niet de gewenste indruk achter. Voor de vijfde opeenvolgende keer mist Nederland het hoogtepunt van het festijn.

De eerste reactie van Gordon omschreef hij later als nogal plat: "Het is gewoon kut". Het toont wel de mate waarin de Toppers opgingen in het hele gebeuren.  Zijn dreigement om het songfestival te boycotten als Rusland de homoparade met geweld zou neerslaan, leverde hoogstwaarschijnlijk heel wat "roze stemmen" op, maar niet genoeg om de finale te halen. In de Green Room kregen de Toppers terwijl ze op de resultaten wachtten enorm veel e-mails en steunbetuigingen van alle kanten, waar ze erg dankbaar voor waren. Even later konden Rene Froger en Jeroen Van der Boom de boel dan ook al wel relativeren. Als boodschap voor Nederland gaven ze nog mee dat Nederland zich niet uit het veld mag laten slaan. Onvoorspelbaar zal het Eurovisie Songfestival altijd blijven.

Kroatië, Noorwegen, Denemarken, Azerbaijan, Griekenland, Litouwen, Moldavië, Albanië, Oekraïne en Estland kwamen wel door de tweede halve finale.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020