Excite

Geen transseksuele Miss Universe Canada

De 23-jarige transseksuele Jenna Talackova is er niet in geslaagd Miss Canada te worden. Ze behoorde wel tot de groep van twaalf finalisten in de laatste ronde, maar werd uiteindelijk verslagen door de 26-jarige Sahar Biniaz die zich dit jaar Miss Canada mag noemen. Talackova kreeg wel de gedeelde titel Miss Congeniality, de prijs voor de sympathiekste deelnemer.

Transseksuelen uitgesloten

Jenna Talackova werd geboren als Walter Talackova en zou de eerste transseksuele winnares van een landelijke Missverkiezing zijn geworden. Hoewel ze dat niet gehaald heeft, was haar deelname aan de Miss Universe wedstrijd al een overwinning. Eerder deze maand werd ze nog uitgesloten van deelname, omdat een Miss niet geboren zou mogen zijn als man. Organisator van de Miss Universe verkiezingen Donald Trump draaide de door een jury bepaalde diskwalificatie van Jenna persoonlijk terug, toen Jenna en haar advocaat dreigden met gerechtelijke stappen.

Mensenrechten

Jenna was tijdens de wedstrijd een opvallende verschijning, met haar lengte en prachtige lichaam stak ze behoorlijk af tegen de overige titelkandidates. Bij elke verschijning van Jenna op het podium klonk er een luid applaus uit de zaal. Advocaat Gloria Allred is trots op Jenna, ondanks dat ze de verkiezing niet gewonnen heeft: “Als het aan mij ligt is ze alsnog een winnares. Ze heeft een historische overwinning geboekt als het gaat om mensenrechten en dat is het belangrijkst van alle overwinningen die ze had kunnen winnen. Ook de titel van Miss Universe Canada.”

Miss Jenna

Jenna wist al vanaf haar vierde dat ze in het verkeerde lichaam zat. Vanaf haar veertiende onderging ze hormoonbehandelingen en op haar negentiende kwam de definitieve geslachtsoperatie. Haar bijzondere schoonheid komt van haar Tsjechische vader en Aboriginal Canadese moeder. In 2010 deed Jenna al mee aan een Missverkiezing in Thailand speciaal voor transseksuele vrouwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019