Excite

Geen Valentijn? Bezoek het Liefdesverdrietmuseum!

In Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, hebben ze het begrepen: een dagje uit voor de singles en voor mensen die gewoon niet van Valentijn houden kan bij het Liefdesverdrietmuseum. Ook mensen die zich willen laten informeren over de keerzijde van liefde of die op Valentijnsdag gewoon niks te doen hebben, zijn welkom in het Kroatische museum vol verhalen van gebroken harten. Op Valentijnsdag trekt het museum twee keer zo veel bezoekers als op een ‘normale’ dag.

Voorwerpen Valentijn

In het museum zijn voorwerpen tentoongesteld die verhalen vertellen over mislukte relaties. Bezoekers kunnen verhalen lezen over passie, liefdesverdriet en romantiek en de objecten bekijken die bij de liefdesdrama’s horen. Een kapotgegooide tuinkabouter bijvoorbeeld, en een afgedankte teddybeer. Er is ook een bijl te zien, waarmee het interieur van een hartenbreker aan gort is geslagen. Een oude trouwjurk uit een mislukt huwelijk heeft tevens een speciale plek in het museum.

Collectie Liefdesmuseum

De collectie is verzameld door de oprichters van het museum. Medeoprichter Drazen Grubisic geeft uitleg over de samenstelling van de verzameling liefdesobjecten: “De objecten hier staan voor alle fases van het uit elkaar gaan. We zouden kunnen zeggen dat het een liefdesmuseum is, maar dan ondersteboven.” De voorwerpen komen uit allerlei landen over de wereld, van Zuidoost Azië tot Londen. De originele eigenaren van de spullen geven een omschrijving van het object en vermelden tevens de duur van de relatie. Zo is de kapotte tuinkabouter gebruikt om naar de auto van een Servische echtgenoot te gooien, die “harteloos en arrogant” bleek te zijn. De bijl komt uit Berlijn en is ingezet om meubels van een ex-vriendin kapot te maken. Zo blijkt maar eens dat gebroken harten universeel zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021