Excite

GeenStijl heeft lak aan vonnis: 'er werd om gelachen'

GeenStijl doet precies wat er van ze verwacht wordt. Het weblog spande een kort geding aan tegen een studente, nadat de rechtbank Amsterdam GeenStijl eerder verbood om afbeeldingen van haar in beschonken toestand, te publiceren. Volgens de advocaat van de studente werd er door GeenStijl 'om het vonnis gelachen.'

Het meisje waarom de hele zaak draait werd twee jaar geleden in op zijn zachtst gezegd beschonken toestand gefilmd. In de opname deed de studente aan aantal genânte uitspraken. Uiteraard kwamen de beelden snel online en gingen ze het hele land over. De rechtenstudente wil nu 150.000 euro van GeenStijl omdat het weblog foto's publiceerde van het 'vernederende en kwetsbare moment.' Dit terwijl dat door de rechter op straffe van een dwangsom verboden was.

De advocaat van GeenStijl, Jens van den Brink, zegt dat het meisje 'voortdurend bezig is met het opsporen van afbeeldingen op internet en deze toe te schrijven aan GeenStijl.' Volgens de raadsman is de studente volledig geobsedeerd door de affaire en wil ze het weblog een flinke som geld afhandig maken.

Tijdens de zitting gaf de dame in kwestie ruiterlijk toe dat ze vasthoudend is in haar strijd tegen GeenStijl. Wel droeg ze daarvoor een reden aan: 'Er is de laatste anderhalf jaar weinig goeds gebeurd in mijn leven, mede dankzij GeenStijl. Ze hebben alles in het werk gesteld om het mij zo moeilijk mogelijk te maken.' Op 10 februari volgt de uitspraak in deze kwestie.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nyghtowl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020